juli 28

0 comments

Varför är det så svårt att fira framgångar?[blogg]

Jag antar att vi alla vill vara framgångsrika i det vi gör, oavsett vad vi gör. Det kan vara något på jobbet, i hemmet, i föreningslivet eller träningen. Ofta sätter vi igång något större eller mindre projekt inom de här områdena och så jobbar vi på med det. Vi målar om huset, gör något med barnen, anmäler oss och genomför ett lopp eller klarar något som var svårt på jobbet.

Men vad gör vi sedan? När loppet är sprunget, huset målat och uppgiften på jobbet avklarad? Ja om du gör som jag så går du vidare på nästa uppgift. Sätter igång nya projekt och jobbar på med det.

Jag hör mig själv säga ofta ”det här borde vi fira!”.  Men allt som oftast så blir det inget firande alls. Vad kommer det sig egentligen? Är det inte viktigt att fira sina framgångar? För om det kändes angeläget skulle jag inte göra det oftare då? Eller är det så att vägen dit är viktigare och när vi väl kommer fram så känns det gammalt och färdigt. Inget att lägga tid på då. Nya saker hägrar.  Eller är det så att det vi gör inte riktigt duger. Att vi borde ha gjort lite mer, lite fler och lite bättre?

Men ibland måste vi vända oss om och se vad vi faktiskt har åstadkommit. Uppskatta det som gjorts och inte bara fokusera på det som återstår. För det återstår alltid saker. Tack och lov för det, tänk vad hemskt om man blev klar. De gånger som jag firat bäst har varit när jag och mina kollegor har vältrat oss i våra framgångar tillsammans. Antar att jag är en lagspelare. Jag gillar det där med att jobba tillsammans mot gemensamma mål. Och ska jag glädjas åt framgångar så vill jag göra det tillsammans med  resten av gänget.

Hur gör du, firar du dina framgångar? Hur i så fall? Eller varför inte?

Ha en fin helg!

JiLL

Ps. Snart kommer mitt nyhetsbrev Äg! Prenumerera gärna!

p


Tags

framgång, mål, träning


You may also like

Känner du att tiden springer ifrån dig? [blogg]

Femåring med större värdighet än jag [blogg]

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page