Jag säger det till dig nu … [blogg]

By jill@explain.se | Inspiration

sep 17

Igår åkte jag till Stockholm för att vara med på en dag med föreläsningar på det första eventet i Sverige för Global Woman Club. Jag hade förberett mig dålig som vanligt. Skulle egentligen åkt med en kompis men hon blev sjuk så jag bestämde mig för att åka ensam.

Ersättningsbussar på en sträcka gjorde att jag inte kunde ta tåget hela vägen för då hann jag inte till Berns i tid. Det började kl 9. Ville inte köra hela vägen till Stockholm så jag parkerade i Uppsala och tog tåget därifrån. (Detta planerade jag halv tre på natten när jag vaknade och insåg att jag absolut INTE ville in och försöka parkera i Sthlm city.) När klockan  ringde 05.30 var jag trött som en sten och undrade  verkligen vad jag höll på med.. Varför i all världen skulle jag åka iväg  i gryningen en lördagsmorgon?!

Gick så klart fel på vägen till Berns också men hittade så småningom dit och till rätt lokal.

Under dagen presenterade en rad entreprenörer sina berättelser. Kvinnor från  olika delar av världen som har hittat sin passion och börjat jobba i den riktningen. En del hade börjat med riktigt usla förutsättningar vilket påminde mig om vad otroligt priviligerad jag är. Kvinnorna delade med sig av sina lärdomar, kunskaper och inte minst – sin entusiasm.  Jag träffade många intressanta människor under dagen. Jag knöt nya kontakter och fick nya insikter. På det hela taget en mycket givande dag! Gick därifrån till tåget vid 18.30. Var hemma vid 21.30. Väldigt trött och mycket inspirerad.

 

Några reflektioner så här dagen efter:

  1. Vilken tur att jag inte stannade kvar hemma i sängen. För ofta måste man ge energi för att få energi. Satsa och ge sig iväg för att komma hem påfylld.
  2. Jag ska göra en ljudbok av Hur får man det att funka? Inspiration för föräldrar och pedagoger. Då blir den tillgänglig för fler och jag tror att jag kan fixa produktionen hemma. Nu har jag bra kontakter för att göra den tillgänglig på Storytel osv.
  3. Jag ska ringa 20 skolor och erbjuda mitt föredrag “Väl fungerande vardag med barn med adhd” och “Väl fungerande samarbete mellan hem och skola” . De har ju ingen aning om att jag kan hjälpa till så det behöver jag ju berätta. Det här känns galet läskigt men jag ska “Break the zero” (göra något för första gången) och när jag har ringt 20 samtal så kan det ju omöjligt vara lika jobbigt längre. Och nu har jag dessutom sagt det till dig så nu måste jag ju göra det. Alltid bra med lite press!
  4. Jag är bättre på att nätverka än jag visste om. Det är ju galet intressant att prata med människor med olika bakgrunder och kompetenser!
  5. Och nästa gång ska jag planera resan lite tidigare än 02.30… Vad är det med mig och resor?! Fattar inte att det ska vara så svårt…

Sammanfattningsvis så kommer jag att röra mig utanför min egen komfortzon den närmaste tiden. Och det känns ju inspirerande så här från soffan. Jag kommer inte att känna riktigt lika när jag ska slå numret till den första skolan.. Men det blir på torsdag. Galet långt dit. Inget att oroa sig för än.

Kommer du att utmana din komfortzon framöver? Tycker du ens att det är viktigt?

Ha det fint, oavsett vilken zon du befinner dig i!

Jill

Ps. Vill du ha inspiration för att vara ditt bästa jag? Välkommen till nyhetsbrevet Äg!

Eller lite tankar om hur man får vardagen att funka med barn med adhd? Anmäl dig till nyhetsbrevet Funka med adhd!

About the Author

(2) comments

Add Your Reply