augusti 15

0 comments

Jag har prioriterat och valt bort. Och vad hände då? [blogg]

Jag får ofta frågan hur jag hinner med allting. Är jag någon form av superwoman? Haha knappast, få av oss som har förmånen att få vara en riktig superhjälte 🙂 Tiden är ju väldigt demokratisk. Vi har alla 24 timmar oavsett vem vi är eller vad vi gör. Ofta känner jag att tiden må räcka till men min energi räcker inte till mer. Mitt huvud är trött. Orkar inte tänka mer. Så då gör jag inte mer. Jag har märkt (det här är nog ett ålderstecken men säg det inte till mig) att jag faktiskt behöver hushålla med min energi. Förr kunde jag köra på, planera in aktiviteter på dygnets alla timmar och det funkade.

Men nu känner jag alltså att jag blir trött och behöver vila. Återhämtning. Något som ger mig hjärnvila är kvällspromenaderna med hundarna. Jag går ut trött i knopp och kropp och kommer hem med ny energi. Ska visserligen sova då men det är ändå skönt att få gå ur stress och press ur kroppen varje kväll. Därför är hundarna en viktig friskfaktor. De gör att jag kommer ut i alla väder trots att soffan ser ensam ut och ropar efter mitt sällskap.

Men i år har jag också gjort en del aktiva prioriteringar för att få loss mer tid och energi. Det kändes väldigt skönt att fatta beslut om att avstå något och faktiskt vara nöjd med det. För att få ork och tid att bygga upp mitt entreprenörskap så har JAG AB fattat följande beslut:

  1. Dra ner på det ideella engagemanget. Jag var ordförande för en hundklubb och jag satt i styrelsen för en intresseförening. Jag avstod ordförandeskapet och intresseföreningen är inte aktuell längre.
  2. Jag ska inte tävla med mina hundar. Tävlingar är roliga och innebär krav på träning vilket också är roligt. Men just nu tar det mer energi än vad jag har. Så paus på det!
  3. Gå ner på deltid på mitt dagjobb för att få loss arbetstid på veckodagar. Det krävdes en tjänstledighet och jag är mycket tacksam att jag fick den möjligheten.
  4. Välja att träna, gå med hundarna och umgås med vänner före att städa huset. Vårt hem är ett slagfält. Och det få vara så ibland. Jag är bättre än mitt hem.
  5. Aktivt välja att inte ha dåligt samvete över sådant jag prioriterar bort, t ex trädgården. Jag väljer att acceptera att det inte är tillräckligt viktigt för mig och då får ambitionen vara därefter.

 

Och vad skönt det känns! Och vad hände? Grannarna har inte demonstrerat med plakat för att mina rabatter är orensade, inte en enda tävlingsarrangör har ringt upp och frågat varför jag inte är där och tävlar med hundarna, på jobbet får jag glada tillrop över min satsning, ingen har vägrat besöka oss pga stökig hall och hundklubben rullar på utmärkt utan min medverkan.  Ibland får man påminna sig själv om att inte överdriva sin egen betydelse. Det går att avstå saker och inga katastrofer verkar följa av det.

Sjukt skönt!

Hur har du det med dina prioriteringar? Berätta gärna! Det här är ett område där det behövs inspiration!

 

Ha det fint

Jill

Ps. Vill du ha inspiration för att vara den bästa versionen av dig själv? Anmäl dig till nyhetsbrevet Äg!  Startar i september!

 


Tags

personligt ledarskap, prioritering, träning


You may also like

Känner du att tiden springer ifrån dig? [blogg]

Femåring med större värdighet än jag [blogg]

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page