januari 1

0 comments

Femåring med större värdighet än jag [blogg]

Idag börjar ett nytt år. En härlig känsla tycker jag!  Ett nytt år innebär en möjlighet att göra upp nya planer. Känns fräscht på något vis. Det är ju också ett läge att summera erfarenheter, lära och gå vidare. Jag brukar inte göra årsbokslut för egen del men jag tänker att det är en bra idé! Kanske skulle testa i år!

Ett par veckor innan jul blev jag  helt oväntat sjuk. Jag var ute och sprang på lördagen och det kändes som vanligt. På söndagen började jag känna mig risig och på måndagen var jag helt däckad. Hög feber och hosta. Några dagar sedan insjuknade femåringen också med samma symptom. Jag låg utslagen i sängen under två täcken ömsom frysande och ömsom svettandes. Dottern som hade högre feber pysslade, ritade och kollade lite på Ipaden. Vad är det med barn och feber? De verkar ha någon feber-superkraft! Sammantaget kan jag bara konstatera att hon har tagit hela sjukdomsförloppet med betydligt större värdighet än jag.  Barn, vilka kämpar de är!

Att vara sjuk påminner om hur bra man mår när man är frisk!

Hurra för medicin!

Efter att ha hostat sönder ett muskelfäste vid revbenen och haft feber i sju dagar bokade jag en gemensam tid för mig och dottern. Det var ett stort steg för jag är ALDRIG så här sjuk. Jag har inte ätit antibiotika på tjugo år. Kort sagt så händer det här inte mig. När vi hasade ut i bilen och åkte till vårdcentralen så tänkte jag att det skulle bli svårt att beskriva alla symptom för egen del. Lättare att beskriva dotterns. Haha eller inte! När vi väl satt där och den vänliga läkaren bad mig berätta hur jag mådde så kom hela storyn utan problem. Inklu alla snoriga detaljer.

Besöket slutade med besked om allt för hög sänka för mig och dottern så vi fick antibiotika båda två. Efter ett par dag med medicin började mina krafter återvända igen. Hurra för medicin! Otroligt att man glömmer hur pigg man ska vara när man varit sjuk några dagar. Muskelfästet skulle dock ta 4-5 veckor att läka.

En påminnelse inför nya året

Sammantaget tänker jag att det här var en snabb övning i ödmjukhet som livet gav mig och som jag tar med mig in på det nya året 2018. Ödmjukhet och tacksamhet för hur bra jag har det, hur väl min kropp fungerar och hur god min allmänna hälsa är. Jag ska bli bättre på att uppskatta just min hälsa, för utan den vad har man då?

En släng av influensa är jobbig men den går ju över. Inget att beklaga sig över egentligen så även om jag är lite skakig fortfarande och inte i toppform så känns det som en riktigt bra start på 2018! Ett år som kommer att innebär stora förändring för min del. Ett år som kommer att kräva att jag tar mig ur min komfortzon om och om igen. Jag spår att det kommer att bli både läskigt och lärorikt.

Och jag hoppas att du vill följa med på resan!

Gott nytt år!

 

Vill du ha inspiration för att vara ditt bästa jag? Välkommen till kunskapsbrevet Äg!


Tags


You may also like

Känner du att tiden springer ifrån dig? [blogg]

På dina villkor! [blogg]

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page