Podd Funka med adhd

Inspiration och praktiska tips för hur man får en väl fungerande vardag med barn med adhd. Podden finns på flera plattformar. Längre ner ser du en vilka avsnitt som finns och vad de innehåller. God lyssning!

https://itunes.apple.com/se/podcast/funka-med-adhd-avsnitt-ett/id1225643272?mt=2

Innehåll

Avsnitt 7 – Samarbete mellan hem och skola
Våra barn behöver ett väl fungerande samarbete mellan hem och skola men ibland är det svårt att få det att funka. Här kommer praktiska tips på vad både du som pedagog och som förälder kan göra för att få ett bra möte med fokus på det bästa för barnet. Och lite resonemang om varför det ibland inte fungerar.

Avsnitt 6 – Funka på fritiden och bästa frågan
Ålder 7-9 år. Fritidsintressen ställer nya krav på vardagen. Jag får världens bästa fråga från innebandytränaren. Alexanders livs första kompisträff och kompiskalas blir plötsligt verklighet. Vilken lycka! Men nya frågor uppstår -hur ringer man ett samtal? Hur säger man hejdå?

Avsnitt 5 Medicin – ett jobbigt ställningstagande
I det här avsnittet pratar vi bara medicinering! Läget blir akut och något nytt måste verkligen göras efter jullovet i ettan. Vi pratar fördelar och nackdelar med medicin.

Avsnitt 4 – Hjälp! Skolstart!
Dags för skolstart! Nya utmaningar i och med att kraven ökar. Bildstöd fortsatt viktigt och en utmaning att hitta rätt kravnivå för dagen.

Avsnitt 3 – Mitt barn, du har adhd
Åldern 5-7 år. Hur berättar man för sitt barn att han har adhd? Hur visualisera att man inte får svära? Och lite andra utmaningar när man går i förskoleklass.

Avsnitt 2 Ritprat istället för tjatprat
Det här avsnittet handlar om åldern 3-5 år. Utmaningar hemma och i förskolan och det magiska i att ritprata för att få bort tjat och konflikter i vardagen. Ritprat istället för tjatprat!

Avsnitt 1 Föräldrarskapet
Funka med ADHD är en pod för dig som vill ha konkreta metoder för att få vardagen att fungera bättre. Särskilt fokus på barn och ungdomar samt föräldrarollen med utgångspunkt från Jill Nyqvists berättelse om sina erfarenheter av sonen som idag är 9 år och har ADHD. Poden utgår från boken Hur får man det att funka? Inspiration för föräldrar och pedagoger. På facebooksidan Funka med ADHD kan du se bilder från en del av de tips som ges i avsnitten.